Seneste indlæg

Orange/nødde-chokoladekage

Mangler du inspiration til, hvad du skal bage i Pinseferien? Så hop ind på momsemad.dk under “Kage og andet lækkert” og prøv for eksempel denne lækre og crunchy chokoladekage. Du vil med garanti ikke fortryde det 🙂 Ingredienser 400 g sukker 4 æg (piskes sammen) 300 g smeltet margarine 350 […]

Citronbradepandekage

Svampet og syrlig citronkage. Hvis du har en rest citroner liggende i frugt/- og grøntsagsskuffen efter påskeferien, kan du med fordel bruge dem til denne lækre bradepandekage. De må endelig ikke gå til spilde! Kagen holder sig svampet i flere dage… hvis den da får lov til at stå så […]

Gulerodskage med syrlig ostecreme

Dejlig svampet kage bagt i en bradepande – her dekoreret med påskeæg. Bradepandekagen er nem at gå til, smager lækkert, og så sikrer størrelsen, at der er nok kage til alle påskens gæster. Du kan pynte den lige som du har lyst. Genialt! God påske, allesammen! Kagen rækker til 15-20 […]

Mazarinkage

Mazarinkager kan laves på mange forskellige måder. Jeg har prøvet lidt forskellige opskrifter, men er ALTID vendt tilbage til min mors opskrift, eftersom den bare er super simpel at lave og smager vildt godt! Endnu en fordel ved kagen er, at den er holdbar i lang tid 🙂 Ingredienser Kakao-glasur […]

Koldhævede boller med kerner

Semikedeligt novembervejr kræver ekstra indehygge, hvis du spørger mig 😅 Én af måderne hvorpå man kan skabe lidt ekstra indehygge er ved at bage en omgang lækre boller. Lav bolledejen om aftenen, sæt den til hævning i køleskabet natten over, og så kan du på 15min.s tid ha’ nybagte boller […]

Brownie med skumfidus-låg

Meget mørk og intens brownie med skumfidus-låg. Kagen smager utrolig godt, men er noget tung i det. De små firkantede stykker kage á 5×5 cm passer derfor perfekt i størrelse – på den måde får du hverken for lille eller for stort et stykke kage… og hvis du nu alligevel […]

Gammeldags æblekage

Butikkerne (og måske også haverne) bugner af sensommerens æblesorter. Jeg fik en stor pose lækre æbler med efter et besøg ved min søster. Jeg lavede denne lækre kage ud af nogle af dem og serverede dem for nogle veninder i disse whisky-glas. Kagen kan også sagtens serveres i en mellemstor […]

Frittata med kartofler

Prøv denne lækre, italienske ret baseret på æg, som bedst kan sammenlignes med en æggekage i det danske køkken – bare med kartofler i 😋 Den kan nydes både til morgenmad, frokost eller til aftensmad 🤪 Opskriften rækker til 2-3 personer. Serveres med en grøn salat og brød til 🙂 […]

Brownie med skumfiduser

Jeg forkælede nogle af mine venner med denne intense og snaskede brownie med skumfiduser og peanuts i går. Kagen blev mere end godkendt. Den kan serveres, som den er eller som en dessert med et stykke vaniljeis og friske bær ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre 🙂 […]

Cheesecake/brownie-kage med hindbær

Vejrudsigten for den kommende uge byder på rigelige mængder regn rundt om i det danske sommerland sommerland Jeg har derfor planer om at hoppe i forklædet og tilbringe tid i køkkenet. For mig byder regnvejr nemlig til indendørs hygge og rigelige mængder af hjemmebagt kage Opskriften her rækker til 15 […]

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Hyldeblomstbuskene står lige nu i fuld flor mange steder i Danmark. Min datter, Margrethe, og jeg går dagligt forbi flere af disse buske. Jeg har i laaang tid holdt øje med dem og haft lyst til at give mig i kast med at lave hyldeblomstsaftkoncentrat. Nu blomsterne er sprunget ud, […]

Hyldeblomstkage med et syrligt twist

På min daglige gåtur her til formiddag så jeg, at der stadig er mulighed for at få fat på årets måske sidste hyldeblomster. Hvis du ikke har nået at lave hyldeblomstsaft endnu, kan du med fordel gå på jagt efter hyldeblomstbuske i dag. Når du laver hyldeblomstsaft, er der en […]

Cookie dough/brownie-muffins

Cookie dough kombineret med brownie og samlet i en muffin-form. Så kan det ikke blive meget bedre, hvis du – ligesom jeg – er stor fan af både cookie dough og en fudgy brownie. Opskriften er lidt udover det sædvanlige, så har du mod på at prøve noget nyt, er […]

Chili con carne

Nem opskrift på en ret som smager skønt, og som ikke tager såååå forfærdelig lang tid at bikse sammen (35 min. +/-). Ret dejligt når det lige skal gå lidt ekstra stærkt engang imellem Retten passer både til en almindelig hverdagsaften, men kan også sagtens serveres for gæster – så […]

Peanutbutter-cookies med skumfiduser

Peanutbutter deler vandene. Herhjemme er vi ret vilde med peanutbutter, hvad enten det er ovenpå et stykke brød, som en sauce til en asiatisk ret eller som dyppelse til frisk frugt. De her lækre, saltede cookies med skumfiduser er nemme at bikse sammen og vil være klar til at spise […]

Havregrødsklatpandekager

Vores datter, Margrethe, eeeeeelsker havregrødsklatkager. Så jeg laver gerne en god portion et par gange i ugen, så der er lidt lækkert til nogle af hendes mange mellemmåltider. Jeg varierer mellem at bruge æbler, banan eller bær alt efter, hvad vi lige har liggende 🙂 Klatpandekagerne er gode som snacks […]

Chokolademousse

Nem, lækker og hurtig dessert lavet på kun 4 ingredienser. Når jeg får gæster, kan jeg godt lide at planlægge et godt stykke tid i forvejen. Hvis maden og ikke mindst desserten kan laves på forhånd, gør jeg det 🙂 Chokolademoussen er et godt bud på en dessert, som kan […]

Norske skolebrød

Jeg blev præsenteret for opskriften her for omtrent 8 år siden, da jeg boede i Sydamerika i 6 måneder sammen med en veninde, som er halvt nordmand. Jeg kom i tanke om opskriften for nylig, da skolebrødene minder mig sådan om fastelavnsboller og fastelavn, som er liiiige op over 🙂 […]

Kærlighedskranse

Kærlighedskranse med perlesukker minder mig sådan om min mormor (og morfar), som havde dem stående i en kagedåse ude i køkkenet – en kagedåse som aldrig blev tømt. Det var luksus og helt sikkert en kærlighedserklæring fra min mormors side 🙂 Nu vi snakker om kærlighed, så nærmer Valentinsdag sig. […]

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe er en favorit i vores lille familie – særligt i vinterhalvåret. Både fordi den er nem at gå til, og fordi den smager lækkert. Og så er der bare ikke noget bedre end at nyde en varm omgang suppe med ens yndlingstoppings på en kold dag som i dag. […]

Amerikanske pandekager

Så blev det eeendelig weekend! Sådan plejede jeg at tænke før i tiden. Men nu hvor jeg er på barsel med Margrethe, og hvor vi ikke rigtig ser nogen, så føles alle dage ens, og jeg har ofte svært ved at skelne mellem hverdag og weekend. Kender I det? 🙂 […]

Frittata

Frittata – italiensk for æggekage med kartofler – smager godt og er supernem at lave. Der findes mange forskellige versioner af opskriften. Denne udgave er med spinat, løg, rød peber, champignon og bacon. Men stort set alle grøntsager kan bruges. Frittataen kan spises varm, men smager også dejligt kold dagen […]

Fastelavnsboller

Vi er næsten halvvejs igennem januar. Det betyder, at fastelavn er lige om hjørnet. Og det betyder masser af fastelavnsboller. Yes  Fastelavnsboller findes i utrolig mange udgaver. Opskriften byder på klassiske fastelavnsboller med creme og rækker til 15-20 stk. Hvis man er til en deluxe udgave, kan man med […]

Gammeldags flødevafler

Der er intet som friskbagte, sprøde flødevafler. Særligt på en grå søndag som i dag. Så det er bare med at komme igang 🙂 Opskriften rækker til 4 pers. (12-15 vafler). Ingredienser 2.5 dl piskefløde 4 dl mel (ca. 240g) 1 dl vand 1 spsk sukker 1 tsk vaniljesukker Lidt […]

Chokoladetærte med hindbærmousse

Godt nytår, folkens 🥰❤️ Jeg elsker at lege med kage og dets udseende. Kagerne her indeholder de præcis samme elementer, men ser vidt forskellige ud i deres udtryk 😋🎂 Tærterne består af en kakaomørdej med et lag chokoladeflan ovenpå og er toppet med hindbærmousse og friske bær. Jeg serverede dem […]

Makron-is med chokolade og kaffe

Mangler du inspiration til nytårsdesserten? Denne is er en ‘all time favorite’. Jeg har endnu ikke mødt én, som ikke kunne li’ den – selv kaffenægtere har sagt god for den. Så noget må den kunne Opskriften rækker til 20 pers. Hvis portionen er for stor, kan portionen tilpasses (find […]

Risalamande

Hver familie har sine risalamande-traditioner. I min familie er der tradition for, at vi d. 23. december spiser risengrød til aftensmad. Min mor laver en kææææmpe portion risengrød for på den måde at sikre sig, at der er risengrød-rester til risalamanden juleaften. Jeg glæder mig hvert år til min mors […]

Asiatisk salat bowl

Har du lyst til en lækker omgang salat med asiatisk inspireret mørbrad, så er denne bowl lige noget for dig. Den kan spises både som frokost og aftensmad, og man kan bruge de grøntsager, man allerbedst kan lide. Opskriften rækker til 4 pers. Ingredienser Marinade til mørbrad 4 spsk soya […]

Hveder

Store Bededag er for mange danskere lig med varme hveder. Vores familie er ingen undtagelse. Traditionen tro har jeg derfor bagt hveder i dag. Traditionen opstod, fordi alle – heriblandt bageren – skulle holde fri på bededag. Bageren kunne på baggrund heraf ikke bage frisk brød på selve dagen, hvorfor idéen […]

Snydebrownie

Hvad er mere lækkert end en svampet brownie? Opskriften på denne snydebrownie fik jeg af en medstuderende på læreruddannelsen. Vi blev hurtigt venner og lavede kage sammen fra tid til anden. Så hyggeligt! Kagen hedder en snydebrownie, eftersom den ‘kun’ indeholder madkakao og ikke ‘rigtig’ chokolade. Det gør bestemt ikke […]

Brunsviger

Jeg har fødselsdag i dag, hvilket betyder kagemand. Brunsvigeren har, så længe jeg kan huske, altid været en fast bestanddel af fødselsdagsmenuen. I dag er ingen undtagelse 拾 Brunsvigeren anses for at være en fynsk egnsret. Kagen består af en gærdej, som smøres med en remonce lavet af brun farin […]

Havregrynskugler

Jeg har prøvet mange forskellige opskrifter på havregrynskugler. Men ingen – INGEN – slår min mors opskrift! Den er så god at jeg nogle gange laver den uden for sæsonen… bare fordi 🙂 Ingredienser 125 g havregryn 50 g smeltet margarine 75 g sukker 35 g kakao 2 spsk. romessens […]

P-tærter

Alt er lidt anderledes i år, end det plejer. Dels fordi der har været babyboom i min familie, dels pga. corona. Jeg har derfor lavet konfekt alene, hvor jeg plejer at mødes med min familie i starten af december måned og masseproducere søde sager. Det er blevet godt alligevel 😛 […]

Brunkager

Tykke eller tynde? Sprøde eller bløde? Der findes mange forskellige opskrifter på brunkager og ligeså mange holdninger til, hvordan en rigtig brunkage skal smage. Både min farmor og mormor lavede vildt gode papirtynde brunkager skåret ud på en pålægsmaskine. Det er gået i arv, så når min mor laver brunkager, […]

Klassisk æblecrumble

Æblekagen her er hurtig at bikse sammen, og så smager den bare super godt! Min mand er egentlig ikke meget for æblekager, men den her den kan noget, siger han. Vi har derfor allerede lavet den flere gange i løbet af de sidste par måneder med æbler fra egen have […]